« Фризьорски салони за деца | Main | Безплатни тетрадки за студенти »

01 May 2008

Comments

Skype Blog

Би било страхотно ако се въведе в България. Моето мнение обаче е, че ще фалира за месеци. Какви доходи имат 16-25 годишните в България? Рекламите изобщо няма да се поглеждат, дори няма да се учудя ако веднага българския ум роди програма за симбиан която изтрива съобщението мигновено след получаването му. Манталитет просто... Лично мнение.

Kalin

Здравей, първо искам да ти благодаря за коментара, но си позволявам да не се сълася с теб. Относно доходите на 16-24 годишните- има компании и продукти, които разчитат точно на тези хора, за да правят пари- Sprite е първото нещо, което ми идва на ум. Сигурен съм, че ще има и хора които така ще постъпят- ще измислят софтуер, който да трие рекламите, но малко са тези толкова грамотни технически, за да го направят. От моите наблюдения тази възрастова група не са толкова цинични към рекламите, дори напротив- гледат ги и после коментират с връстници и приятели. Аз лично, докато бях студент по психология съм правил проучване за запомнянето на различните рекламни слогани. Извадката в никакъв случай не бе представителна- студенти от сифиийския и меи-то, но се оказа, че студентите помнят доста реклами и слогани, понякога и такива които не са били излъчвани с продължение на години. Една от тях бе Mentos- The Freshmaker. Освен това нищо не се казва какви са рекламите- може да е някоя игра за телефон, която да рекламира продукта- сигурен съм, че има доста отегчени ученици, които биха я играли. Така поне мисля. Разбира се всичко това, което говорим са само предположения, но наистина ще се радвам, ако нещо такова се случи и в България. Ще ми е интересно да чуя и ти какво мислиш за моите доводи.

valachev

Този тип реклама в е неизползваем в България.
Според мен рекламния пазар в БГ e "изроден" - "демек" както и много дуги бизнеси е разделен от няколко мега-агенции и дефакто е монополизиран! В БГ няма независима пипълметричната компания! И да сега се чудя "как аджеба" рекламните мениджъри си избират медия?
Това бяха моите "размидли и страсти" :)

The comments to this entry are closed.